Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Jeronim

 Str: [1] 2 3 4 5
1
PISMA / Trudnice, dojilje i bebe... i RIBLJE ULJE
«  u: 17.08.2017., Četvrtak, 21:36:32 »
Danas sam upoznao mladu majku Andreju koja je prije nepunih mjesec dana rodila sina. Telegrafski sam izrekao par tvrdnji o tome da je za majke i bebe iznimno korisno da u trudnoći i za vrijeme dojenja uzimaju povećanu količinu ribljeg ulja farmaceutskog stupnja pročišćenosti. Pošto ne volim dovoditi ljude u situaciju da mi vjeruju ili ne vjeruju na riječ obećao sam da ću joj u pisanom obliku opširnije elaborirati svoje izjave. Isprva sam mislio to učiniti e-mailom ali, pošto se radi o temi koja je primjenjiva na svaku trudnicu i svaku trudnoću, učinit ću to ovdje.

Teme koje želim obraditi su:

1) Zašto predlažem konzumaciju povećane količine ribljeg ulja?
2) Koliko ribljeg ulja?
3) Kojeg ribljeg ulja?

1) Ono što su opeke u gradnji zgrada to je DHA omega-3 masna kiselina za izgradnju mozga. Paralela s građevinarstvom je donekle neprecizna jer u građevinarstvu imamo i druge materijale osim opeke (beton, drvo itd) dok u gradnji mozga ne postoji zamjena za DHA. DHA je jedna od dvije osnovne dugolančane masne kiseline koje se nalaze u ribljem ulju. Ona predstavlja 60% težine našeg mozga. Glavna funkcija DHA je da djeluje kao električki izolator, slično gumenoj i PVC izolaciji na električnim vodičima u elektrotehnici.

Dijete, prilikom posljednja tri mjeseca trudnoće treba iznimno veliku količinu ove masne kiseline jer je to vrijeme najvećeg rasta mozga djeteta. Ako u prehrani majke nema dovoljno ribljeg ulja dolazi do djelomične razgradnje mozga majke kako bi plod dobio dovoljnu količinu ove masne kiseline. Čak i kod trudnica koje uzimaju riblje ulje u uobičajenim količinama prosječno vrijeme regeneracije mozga majke, na stanje prije trudnoće, je tri godine. Što reći za majke koje ne uzimaju riblje ulje i imaju velik broj djece u kratkom periodu?

U razgovoru je Andreja rekla da uzima riblje ulje. Na moje pitanje koliko, odgovorila je jednu kapsulu (1 gram) dnevno. To je kao da odraslu osobu pokušavate na legalan način hraniti s jednom šljivom dnevno. Ili će osoba morati krasti hranu drugdje ili će umrijeti od gladi.

Onima koji žele više informacija toplo preporučam da pročitaju ova dva poglavlja iz knjige dr. Barry Searsa - Omega RX u zoni

 6. poglavlje: Zdravlje mozga - https://goo.gl/Fs1wPy
15. poglavlje: Zdravstveni problemi žena - dio o trudnoći - https://goo.gl/SL3A6s

2) Koliko ribljeg ulja?
  • Ukoliko se uzima riblje ulje tijekom cijele trudnoće i za vrijeme dojenja preporučio bih 5 grama EPA + DHA (8 kapsula Enervit ulja od 1 gram) dnevno. (Napomena: Riblje ulje ovog proizvođača sadrži 60% djelatnih tvari EPA i DHA)
  • Ukoliko trudnica riblje ulje počne uzimati tijekom zadnja tri mjeseca trudnoće, u tom periodu se može ići do 10 EPA + DHA (16 kapsula Enervit ulja od 1 gram) a za vrijeme dojenja preporučio bih 5 grama EPA + DHA (8 kapsula Enervit ulja) dnevno.
  • Ukoliko rodilja počne uzimati riblje ulje nakon poroda, predlažem da prva dva mjeseca uzima 10 grama EPA + DHA (16 kapsula Enervit ulja) dnevno, a da nakon toga smanji dozu na pola 8 grama ulja/5 gr EPA+DHA dnevno.
  • Po prestanku dojenja treba smanjiti uzimanje na 2,5 grama EPA + DHA (4 kapsule od 1 gram) dnevno. Dugotrajno uzimanje velikih količina ribljeg ulja ima smisla samo ukoliko postoji neki zdravstveni problem ali uz obaveznu kontrolu razine AA/EPA

3) Koje ribljeg ulja?
U gornjem pasusu sam spomenuo Enervit riblje ulje. To je, koliko je meni poznato, jedino farmaceutski pročišćeno riblje ulje na našem tržištu. Ako neko ima volje može uspoređivati ponudu na našem tržištu s referentnim podacima o farmaceutski pročišćenim ribljim uljima koja se nalaze na svjetskom tržištu. U tu svrhu možete posjetiti web portal IFOS-a: http://www.nutrasource.ca/ifos/product-reports/default.aspx
Ako na našem tržištu pronađete neko od tamo nabrojanih ribljih ulja molim vas da me obavijestite, bilo preko ovog foruma ili e-mailom na info@ozdravimo.info

O problematici ribljeg ulja već je bilo govora na ovom forumu. Koga zanima neka pogleda ovdje:
http://hermes-zdravlje.info/forum/index.php/topic,12.0.html

2
SEX / Kontracepcija
«  u: 01.06.2017., Četvrtak, 02:01:58 »
Jučer (30.05.2017.) je na Radio Puli, u emisiji Explora, bilo govora i o staroj kineskoj metodi kontracepcije. Razgovor vode Elvis Mileta (voditelj) i Korado Korlević (gost voditelj). Poslušati možete ovdje: https://goo.gl/5pxaJi (4:14 min)

3
Novi WEB portal / U izradi
«  u: 26.05.2017., Petak, 09:26:37 »
Nedavno smo počeli s izradom novog web portala pod naslovom:

Metaboličko zdravlje i sport

Tema se dade naslutiti iz samog naziva. Iskorak u odnosu na naše postojeće portale je što će biti manje edukativan a više komercijalan. Sadržaj foruma će biti preveden na šest svjetskih jezika. Cilj nam je konačno pokrenuti novi oblik zdravstvenog turizma o kojem pišemo na našem (do sada) glavnom portaluwww.ozdravimo.info ovdje: http://www.ozdravimo.info/ekonomskielementi.html

Link ovog novog foruma će biti objavljen u trenutku kad forum bude "gore".

4
ZDRAVSTVENI PROBLEMI / Moždani udar
«  u: 14.05.2017., Nedjelja, 14:03:52 »
Prekjučer sam od jednog dragog čovjeka, Branka, čuo žalosnu vijest da su mu oba roditelja bolesna. Ako sam ga dobro shvatio i otac i majka su mu u komi što je posljedica moždanog udara. Tim povodom ću pokušati dati nekoliko informacija o ovom problemu iz moga kuta gledanja. One uključuju protuupalnu prehranu i ulogu minerala koje unosimo u organizam. Dotaknut ću se kurative i preventive.

U Brankovom slučaju logično je pretpostaviti da ni njegova genetika nije dobra. Trend porasta SVIH kroničnih bolesti u svijetu mu također ne ide u prilog već, naprotiv, povećava šanse da doživi sudbinu svojih roditelja ako ne uvede određene intervencije u svoj život, prvenstveno u prehranu.

Sličan motiv je imao dr. Barry Sears u trenutku kad je odlučio započeti istraživanja koja su za rezultat dala zonu ili protuupalnu prehranu. U njegovom slučaju muški dio obitelji bio je desetkovan od srčane bolesti i to uglavnom u mlađoj dobi od one u kojoj je Branko sada. Evo kako počinje prva knjiga dr. Searsa:

„Damoklov mač visi mi nad glavom, a to znam još gotovo od dvadesete godine. Znate, ja sam vam genetska tempirana bomba u ljudskome obliku. Priroda me genetski programirala tako da me najviše za deset godina čeka smrt od srčanog udara. Moja rana smrt doima se praktički neizbježnom: moj djed, otac i sva trojica stričeva umrli su od srčanoga udara ne doživjevši ni pedeset četvrtu…“ Ako nekoga zanima, više o tome može pročitati ovdje: http://www.ozdravimo.info/Zivot_u_zoni-Uvod.pdf

Što se Brankovih roditelja tiče, ne znam kad se moždani udar dogodio, niti imam ikakve dodatne informacije o njihovom stanju i tijeku bolesti. Zato ću pokušati dati svoj općeniti pogled na tu problematiku. Za početak ću dati samo smjernice što mislim da je moguće učiniti po pitanju preventive i kurative a kasnije ću to pokušati potkrijepiti dokumentima i izjavama trećih osoba kako biste sami mogli donijeti svoje zaključke o vjerodostojnosti mojih navoda. Razlika u kurativi i preventivi nije toliko u izboru što treba činiti već u intenzitetu djelovanja i količini suplemenata koje treba uzimati i preciznosti provođenja preporučenih aktivnosti.

a)   Kad se moždani udar već dogodio, svaki dan provođenja mojih preporuka povećava šansu za preživljavanje i oporavak za 1%. Ove preporuke ni u kojem slučaju na isključuju bilo što od aktivnosti i lijekova koje može prepisati ordinirajući neurolog. Time je isključena dilema koga slušati, mene ili liječnika. Ono što možete dobiti provođenjem mojih preporuka je samo bonus, bez ikakvih rizika za zdravlje.

b)   Glavni uzrok pucanja krvnih žila je smanjenje njihove elastičnosti a ona je posljedica pomanjkanja bakra i selena u organizmu. Ovu elastičnost je moguće povratiti uzimanjem dovoljnih količina ovih elemenata pri čemu ih treba uzimati u formi koloidnih minerala.

c)   Drugi važan faktor je sužavanje (zakrečenje) krvnih žila u mozgu radi agregacije trombocita u njima i visok krvni tlak. Oba ova elementa posljedica su tihe upale i zato je protuupalna prehrana idealna za rješavanje ovog problema. Naime, promjenom razine eikosanoida u organizmu (smanjenje količine „loših“ i povećanje količine „dobrih“ e.) započinje obrnuti proces, tj. „otapanje taloga“ u krvnim žilama i  snižavanje krvnog tlaka. Krvne žile postaju protočnije iz dva razloga: smanjuje se količina trombocita na stjenkama krvnih žila i krvne žile se opuštaju (šire) radi povećane količine „dobrih“ eikosanoida u organizmu. Istovremeno se krv razrjeđuje i smanjuje se rizik od novog prsnuća neke krvne žilice. Biokemijsko stanje organizma postaje mnogo povoljnije za mnogo bržu razgradnju ugruška koji je nastao pucanjem krvne žile u mozgu i to je razlog da se, na ovaj način, oporavak događa mnogo brže. Kako su dvije glavne komponente ribljeg ulja dugolančane omega-3 masne kiseline EPA i DHA, a DHA je gradiva supstanca od koje je izgrađeno 60% mozga, tako riblje ulje (odnosno DHA) sudjeluje u oporavku moždanog tkiva. Preporučena dnevna doza za osobu koja je doživjela moždani udar je jedna bočica ribljeg ulja u tekućini (ne u kapsulama). Ulje prikladne kvalitete je ovo: http://www.ozdravimo.info/ducan/ribljeulje.html  NIPOŠTO se ne smije uzimati riblje ulje slabije kvalitete jer će visoka koncentracija teških metala i ostalih nečistoća u takvom ulju (živa, PCB, dioksin i dr.), uz ovako velike količine koje se konzumiraju, otrovati osobu. Naravno, JAKO je dobro provoditi i druge preporuke protuupalne prehrane, o čemu sam pisao na mojim portalima, ali riblje ulje je ključno.

d)   Radi davanja koloidnih minerala i ribljeg ulja (točke b) i c)) osobu treba hraniti na klasičan način, ne se oslanjati isključivo na intravenozno hranjenje. To se, naravno, odnosi i na osobe koje su u komi. To nije neki veliki problem (ako se ima volje) budući da se obroci mogu pripremati u obliku šeika i davati preko sonde.

Dodatne informacije slijede…

5
KNJIGA RECEPATA / Slastice u zoni
«  u: 30.10.2016., Nedjelja, 21:41:51 »
Dragi forumaši,

Nakon 'sto godina' evo konačno novog posta. Poticaj za ovu temu je dogovor lile matoko i mene da napišemo zbirku recepata kolača i slastica u zoni. Nakon što ovdje publiciramo dovoljno materijala kanimo ga izdati i u obliku elektroničke knjige. Svi registrirani forumaši dobit će (ako ga zatraže) svoj besplatni primjerak knjige.

Pokušati ću objasniti zašto smo se na ovo odlučili. Krenimo od jedne često ponavljane 'mantre' službenog nutricionizma da slatkiše treba maksimalno izbjegavati jer da su oni 'crni vrag' u sferi prehrane.

U životu su česte situacije da se neko ispravno zapažanje, i zaključci koji su iz njega izvedeni, s vremenom prestanu sagledavati u kontekstu prvobitne situacije. Kad se ti isti zaključci nastave lijepiti i na situacije u kojima su parametri bitno različiti od parametara iz početnog slučaja dobivamo dogmu i često imamo situaciju da se iznose netočnosti ili neistine. Kod dogmatskog pristupa stvarima nisu dakle bitne činjenice niti znanstveni pristup (čitajte: Eksperiment uvijek mora potvrditi hipotezu. Ako eksperiment i hipoteza nisu u skladu onda hipotezu treba odbaciti ili revidirati.) već emocije koje je dogmatik vezao uz ideju kao i uz autoritet(e) koji iza njih stoji. Nadalje, ponavljati dogme je mnogo lakše nego koristiti vlastiti mozak i znanstvenu metodu u procjenjivanju svake pojedine situacije. Osim toga dogmatici su obično znatno brojniji, ponašaju se kao kakva nasilnička navijačka grupa i često ne dopuštaju da se njihovi stavovi dovedu u pitanje, čak ni argumentima. Ako im se suprotstavite možete očekivati razne probleme. Zato ću pokušati objasniti u kojim uvjetima (i zašto) su slastice i kolači štetni za zdravlje, a kada mogu djelovati kao zdrava hrana. Sjetite se i drugih problematičnih suvremenih mitova kao što su:
  • kolesterol je štetan
  • jesti masnoće je nezdravo
  • veganstvo i makrobiotika su najzdraviji oblici prehrane
  • debljina je uzrok kroničnih bolesti
  • šibu (kaznu) treba u potpunosti izbaciti iz odgoja djece
Sigurno ih ima još. Možda ćemo u nekoj novoj prilici pokušati analizirati istine i zablude vezane za neke od gore pobrojanih ideja. Evo zašto su u najvećem broju slučajeva slatkiši štetni za zdravlje.

Sastav većine slastica i kolača koje konzumiramo sadrži u najvećem postotku rafinirane ugljikohidrate i šećere a vrlo malo proteina. Ovakva situacija pogoduje stvaranju visoke razine inzulina u krvi. Visoka razina inzulina dovodi do pretjeranog snižavanja razine glukoze u krvi što generira stalnu glad i pospanost. Stalna glad nas tjera da jedemo više nego nam treba i tako u organizam unosimo preveliku količinu kalorija koje nas debljaju. Osim toga u velikom broju slučajeva slastice se rade i od najnezdravijih masnoća kao što su margarini. Visoka razina inzulina i nezdrave masnoće potiču preveliku proizvodnju 'loših' eikosanoida i tihu upalu u organizmu što vodi razvoju kroničnih bolesti. Ukoliko izbalansiramo razinu ugljikohidrata i proteina u slasticama a štetne masnoće zamijenimo kvalitetnijim masnoćama eliminirati ćemo sve netom pobrojane elemente. Naravno, i kad je hrana hormonalno uravnotežena (uzonirana) problemi (debljina) mogu nastati ako je konzumiramo previše. U tom slučaju možemo skupiti suvišne kilograme ali naša debljina neće biti simptom bolesti. I bit ćemo, vjerojatno, zdraviji od većine drugih osoba pa makar imali idealnu težinu. Ako se pridržavamo pravila zonske prehrane eliminirati ćemo jedan od glavnih faktora radi kojih mnogi ne uspijevaju u svojim pokušajima mršavljenja - stalnu glad. A, kad je osoba gladna, mnogo je teže provoditi redukcijske dijete nego ako nismo gladni. Stalna borba s gladi je rat kojeg je jako teško dobiti. Detaljnije pogledajte ovdje http://www.ozdravimo.info/sazetak/aa/gladk.html ili na forumu ovdje https://goo.gl/qWmviF.  Osim toga postoje osobe koje imaju jaku potrebu za slatkim. Ta potreba nekad graniči s teškom ovisnošću. Ovisnost o slatkom nije rezervirana samo za ljude. Rađeni su pokusi sa štakorima koji su već bili pretvoreni u kokainske ovisnike. Nakon što im je nekoliko dana davana superzaslađena tekućina ti štakori su radije uzimali ovu super zaslađenu tekućinu nego kokain. Dakle, ako osobama koje se u borbi protiv kilograma moraju boriti osim stalne gladi i protiv želje da jedu slatku hranu, problem koji je pred njima je praktično nesavladiv. Naša želja s ovom zbirkom slastica i kolača u zoni je eliminirati ova dva velika problema.

Kod zoniranja starih (nezonskih) recepata glavni problem je kako povećati postotak proteina u jelu da ne promijeniti okus. Kad su slastice u pitanju za to nemamo puno opcija a one su: povećanje količine jaja, bjelanjaka u prahu, soje u prahu i proteini iz sirutke mlijeka (whey protieni).

6
POLITIKA / Imunološki zavod
«  u: 03.03.2015., Utorak, 23:09:20 »
Naš dragi dr. Soltyšik (imate ga na našim web portalima ovdje: http://www.ozdravimo.info/onama.html i ovdje: http://www.alzheimerova-bolest.info/obolesti.html) aktivan je i u borbi za spas Imunološkog zavoda. Predlažem da pročitate ovaj članak:

http://www.hazud.hr/aleksandar-soltysik-poziv-na-zajednicku-akciju-za-spas-i-zastitu-imunoloskog-zavoda-d-d-zagreb/ i da ga podržite.

7
REGISTRIRANJE NA FORUM / Novosti na našim web potralima
«  u: 03.03.2015., Utorak, 00:25:30 »
Konačno sam napisao i postavio važnu stranicu na portalu

www.ozdravimo.info

Radi se o linku koji glasi EKONOMSKI ELEMENTI

Da ne lutate, evo linka: http://www.ozdravimo.info/ekonomskielementi.html

8
NOVI ČLANOVI / Romana
«  u: 11.02.2015., Srijeda, 23:51:07 »
Bok Romana,
Nakon dugo vremena konačno nam se netko normalan registrirao. Zašto kažem normalan??  :)  Pa razlog je taj što svaki dan brišem veći broj spamera koji se pokušavaju registrirati kako bi promovirali svoje ideje... uglavnom se radi o pornografiji. Zato smo, eto, i postavili dodatna ograničenja za registriranje u smislu da administrator dopušta registraciju kandidata. Da bi smanjili količinu frustracija kandidati nam se mogu javit e-mailom i zatražiti da ih mi registriramo. Više imate ovdje:

http://hermes-zdravlje.info/forum/index.php/topic,227.0.html

Da se vratim Vama, Romana...  Ako nije problem recite nam koju riječ o sebi i o motima da se registrirate.

Srdačan pozdrav!
Jeronim

9
ZABAVIMO SE / Zanimljivosti s YouTubea
«  u: 07.02.2015., Subota, 22:24:33 »

10
ZABAVIMO SE / Mađioničarski trikovi
«  u: 05.02.2015., Četvrtak, 22:22:58 »

11
NEURODEGENERATIVNE BOLESTI / ALS
«  u: 15.01.2015., Četvrtak, 01:23:55 »
Pregovaramo o početku eksperimentalnog liječenja osobe koja boluje od ALS-a i u poodmakloj je fazi bolesti. Naravno, nećemo odavati identitet osobe ali ćemo Vas u grubim crtama obavještavati o eventualnim promjenama. Radi se o bolesti koja je bila medijski popraćena polijevanjem poznatih osoba hladnom vodom. Osoba je do zadnjeg trena vrlo lucidna i bistra a bolest završava tako da osoba više ne može disati i doslovno se uguši jer joj pluća ne mogu pumpati zrak.
 :(
Ako nekoga zanima više neka pogleda ovdje: http://goo.gl/xFmHJ9

12
FACEBOOK OBJAVE / Pretilost i klopka masnoće
«  u: 13.01.2015., Utorak, 00:15:48 »
Evo copy/paste s facebooka od 13.01.2015.

Epidemija pretilosti,

Na "svakom koraku" se priča o pretilosti, svako malo osvane neka nova dijeta koja obećava rješenje problema, a ako pogledamo na ulicama (pogotovo američkih gradova) je sve više morbidno debelih osoba. Ja, osobno, znam koliko to može biti velik problem budući da sam imao sestru koja je od djetinjstva trpjela od problema debljina i na koncu ju je ta debljina koštala života, doslovno. S druge strane kako prići nekome koga ne poznajete osobno i reći mu "Čuj, ja ti imam rješenje."?

Nedavno sam napravio takav eksperiment i rezultat je bio očekivan, tipa: "Joj, kako ste vi nepristojni."

Što se iz toga dade zaključiti? Ja zaključujem da osoba smatra da je moja inicijativa bila motivirana željom da provociram ili da povrijedim, a ne da pomognem. Također zaključujem da takva osoba polazi iz pozicije da joj ne mogu pomoći. Ja, ako imam neki problem kojeg ne mogu riješiti, a naiđem na osobu za koju pretpostavljam da ga može riješiti, pristupit ću joj i tražit ću pomoć. To s druge strane kazuje koliko ljudi na podsvjesnoj razini vjeruju da mi razne dijete (ne)mogu pomoći. Istina, većina toga što se nudi je ili neučinkovita ili slabo učinkovita, tako da ovaj stav odbijanja i nije bez vraga. No ZONA im itekako može pomoći. I ne samo da je moguće dovesti svoju težinu u idealne okvire već je to moguće bez prevelikog napora, bez patnje i bez odricanja koja graniče s herojstvom. I nije bitno da li imate deset ili sto kilograma suviška. Glavna stvar koju treba učiniti je eliminirati "klopku masnoće". Da ne bih dalje duljio pogledajte ovu stranicu:

http://www.ozdravimo.info/privremeno/klopka.html

13
POLITIKA / Što mislite o ovome? (HRVATSKO NACIONALNO ETIČKO SUDIŠTE)
«  u: 09.01.2015., Petak, 20:27:30 »
Grupa hrvatskih političara i intelektualaca etički je osudila trenutnog predsjednika kao veleizdajnika:

Video zapis (15 min):   https://www.youtube.com/watch?v=1jSCq2GQqyI&feature=youtu.be

14
ZDRAVSTVENI PROBLEMI / Artritis reumatoidni
«  u: 03.01.2015., Subota, 17:47:06 »
Pokušala sam pronaći temu o reumatoidnom artritisu,al ne uspjevam...Ako može pomoć

Koliko je meni poznato ovo je prilično opaka bolest. Sjećam se kćeri jednog prijatelja koja je još u osnovnoj školi oboljela i kako je to bila velika patnja i za nju i za obitelj. Negdje oko dvadeset i pete godine je umrla. Nažalost, to je bilo prije nego sam znao za zonu. Da je poživjela još koju godinu sigurno bi joj bio u prilici pomoći.

Ono što je poznato o reumatoidnom artritisu je to da se radi o upalnoj bolesti, povezanom s visokom razinom proupalnih ("loših") eikosanoida i visokom razinom boli. Sve ove faktore uspješno ublažava visoka razina konzumacije ribljeg ulja. Ali, radi korištenja visokih količina ne smije se koristiti ulje lošije kvalitete jer ono što će riblje ulje popraviti to će visoke razine otrovnih sastojaka pokvariti.

Činjenica da se kod reumatoidnog artritisa koriste kortikosteroidni lijekovi je dodatna indikacija za zonu i riblje ulje.

Zapravo ne znam što bi ti u ovom trenutku pisao na ovu temu. Predlažem da postaviš neko konkretno pitanje. Još bolje je da opišeš slučaj radi kojega uopće pitaš. Pretpostavljam da ti ili netko u tvojoj obitelji ima ovaj problem. Osim toga uvijek možeš napraviti jednostavan eksperiment a njega je najlakše napraviti ako želiš eliminirati. Iskustvo je pokazalo da kod osoba koje godinama imaju fibromialgiju (trajna bol bez poznatog uzroka) i radi koje se ne mogu niti naspavati kako treba ako se ne drogiraju lijekovima protiv bolova, se bol može isključiti u roku od 24 sata uz visoke doze ribljeg ulja.

Također će možda biti zanimljiv ovaj citat iz knjige Omega RX u zoni:

ARTRITIS

Prvi objavljeni članak o blagodatima velike doze ribljeg ulja u liječenju artritisa pojavio se 1775. godine. U tom je istraživanju upotrijebljen sirovi oblik ulja iz jetre bakalara. (Sjetite se da sam vam govorio kako su ljudi običavali puštati da ulje iz jetre bakalara istječe na ulicu.) Pacijenti koji su mogli podnijeti ulje užasnog okusa (procijenjena dnevna doza 7 grama dugolančanih, omega-3 masnih kiselina) uživali su spektakularno smanjenje boli. Međutim, okus ulja bio je tako odvratan da su uskoro napustili riblje ulje u korist mnogo ukusnijih eliksira, kao što je npr. alkohol.
Oko dvjesto godina kasnije riblje ulje se vratilo u sferu artritisa. Osamdesetih godina dvadesetog stoljeća pozitivni rezultati istraživanja uveli su riblje ulje kao "novo" čudotvorno sredstvo za liječenje artritisa. Budući da je tad riblje ulje bilo prerađeno i moglo se uzimati u želatinskim kapsulama, okus više nije bio tako loš. U ranijim istraživanjima koristilo se samo oko 3,6 grama dugolančanih omega-3 masnih kiselina, pa iako su rezultati bili pozitivni, nisu bili spektakularni. Ova riblja ulja bila su stupnja čistoće zdrave hrane, pa se veće doze ne bi podnosile. Budući da su se uzimale male doze dugolančanih omega-3 masnih kiselina, ne iznenađuje da korist nije bila prevelika.

Na temelju mojeg iskustva s uporabom velikih doza farmaceutski pročišćenog ribljeg ulja kod pacijenata sa žestokom boli (kao npr. kod fibromialgije i uloga), uvjeren sam da će velike doze farmaceutski pročišćenog ribljeg ulja, posebice u kombinaciji s poboljšanom kontrolom inzulina, imati značajnu ulogu u liječenju kronične boli, uključujući artritis.


Cijelo poglavlje (br. 14) iz iste knjige imaš ovdje:
https://app.box.com/s/ou8gclnzpejd0qw8yn6d

15
NOVI ČLANOVI / Barbarela
«  u: 30.12.2014., Utorak, 19:06:41 »
Dobrodošla!!!  :)

16
POLITIKA / Umro IVAN VEKIĆ
«  u: 21.12.2014., Nedjelja, 23:47:56 »
Pošto su glavni hrvatski mediji prešutjeli smrt velikog čovjeka i rodoljuba Ivana Vekića, ratnog ministra unutarnjih poslova, pridružujem se s izrazima sućuti svima koji su ga poštovali i voljeli. 

Evo dvije TV emisije za one kojima se dade gledati:

BUJICA 19.12.2014. Sačić-Culej: IN MEMORIAM IVAN VEKIĆ. Trajanje 56:20 min.
https://www.youtube.com/watch?v=M-0XH1y_-kg

(zabranjena) Bujica, 23. rujna 2011., Ivan Vekić, ratni ministar RH. Trajanje 1:06:48 h
https://www.youtube.com/watch?v=SCtuZYUSKe0


17
ZONA / Premješteno: VJEŽBANJE
«  u: 21.12.2014., Nedjelja, 23:39:13 »

18
ZONA / Premješteno: Još jedan zonski obrok
«  u: 21.12.2014., Nedjelja, 23:34:14 »

19
RAZGOVORI ili ĆAKULE / Premješteno: MALO SMIJEHA :))
«  u: 21.12.2014., Nedjelja, 20:58:54 »

20
RAZGOVORI ili ĆAKULE / Premješteno: vic
«  u: 21.12.2014., Nedjelja, 20:57:09 »

 Str: [1] 2 3 4 5